Brf Växthuset

Fönsterbyte Brf Växthuset

Fönsterbyte och fasadrenovering i radhusområde.

Kort fakta

  • Projekttyp: Fönsterbyte och fasadrenovering
  • Tidsintervall: Januari 2021 till Juli 2021.
  • Projektadress: Nygårdsvägen, Partille
  • Kontraktsumma: Ca 5,6 miljoner sek.
  • Entrepenadform: Totalentreprenad
  • Beställare: Brf Växthuset
  • fonsterbyte-brf-vaxthuset
  • fonsterbyte-brf-vaxthuset-2

Projektbeskrivning

Projektet genomfördes för att utföra en omfattande uppgradering av fönster och fasader i radhusområdet beläget på Nygårdsvägen i Partille. Beställare för projektet var Brf Växthuset och tidsramen sträckte sig från januari 2021 till juli 2021. Kontraktsumman för projektet uppgick till cirka 5,6 miljoner SEK.

Projektet inleddes med en grundlig inspektion av befintliga fönster och fasader för att bedöma deras skick och identifiera eventuella behov av reparation eller utbyte. Baserat på denna inspektion och i samråd med beställaren, beslutades det att genomföra en omfattande uppgradering genom att ersätta befintliga fönster och genomföra renoveringar av fasaderna för att förbättra både estetik och energieffektivitet.

En detaljerad plan utarbetades för att genomföra fönsterbytet och fasadrenoveringen, inklusive tidslinjer, arbetsfaser och resurser som krävdes. Entreprenaden utfördes som en totalentreprenad, vilket innebar att entreprenören hade ansvar för hela projektet från planering till färdigställande.

Genomförandet av projektet innefattade avlägsnande av befintliga fönster och förberedelse av fasaderna för installation av nya fönster och utförande av renoveringsarbeten enligt beställarens specifikationer och branschstandarder.
Under hela processen genomfördes regelbundna kvalitetskontroller för att säkerställa att arbetet utfördes enligt överenskommelse och att fönster och fasader uppfyllde höga kvalitetsstandarder och energieffektivitetskrav.

Mot slutet av projektet genomfördes en slutbesiktning för att säkerställa att fönsterbytet och fasadrenoveringen hade utförts enligt överenskommelse och att området var redo för användning och uppfyllde beställarens krav och förväntningar.
​​​​​​​
Projektet avslutades inom den angivna tidsramen och inom den budget som fastställts i kontraktet. Den uppgraderade fönster och fasader på Nygårdsvägen i Partille representerar nu en förbättring av områdets utseende, komfort och energieffektivitet och förhoppningsvis kommer att bidra till att förbättra livskvaliteten för de boende under många år framöver.

Fråga Husbyggen!


Vill du veta mer om hur bostadsrättsföreningar kan få hjälp med löpande underhåll?

​​​​​​​Fyll i formuläret och skicka en fråga till oss. Du kan också kontakta soss på 031-523 000.