Kungälvs centrum

Fönsterbyte Kungälvs centrum

Byte av fönster och balkongdörrar på fastigheterna på Torggatan 3 och Ivar Claessonsgata 7 i Kungälv. Leverantör av fönster är H-Fönstret i Lysekil.

Kort fakta

  • Projekttyp: Fönsterbyte
  • Tidsintervall: Mars 2018 till september 2018
  • Projektadress: Torggatan 3 och Ivar Claessonsgata 7
  • Kontraktsumma: Ca 4 miljoner kronor exkl.moms.
  • Entrepenadform: Totalentreprenad
  • Beställare: Kungälvsbostäder
  • fonsterbyte-kungalvs-centrum
  • fonsterbyte-kungalvs-centrum-2

Projektbeskrivning

Projektet genomfördes för att byta ut fönster och balkongdörrar på fastigheterna belägna på Torggatan 3 och Ivar Claessonsgata 7 i Kungälv. Beställare för projektet var Kungälvsbostäder, och arbetet genomfördes under tidsperioden från mars 2018 till september 2018. Kontraktsumman för projektet uppgick till cirka 4 miljoner kronor exklusive moms, och entreprenaden genomfördes som en totalentreprenad.

Projektet innefattade att byta ut befintliga fönster och balkongdörrar med nya produkter från leverantören H-Fönstret i Lysekil. Arbetet krävde noggrannhet och precision för att säkerställa att de nya fönstren och balkongdörrarna installerades korrekt och uppfyllde kraven för energieffektivitet, ljudisolering och säkerhet.
Entreprenaden utfördes som en totalentreprenad, vilket innebar att entreprenören hade ansvar för hela projektet från planering till färdigställande. Detta inkluderade inköp av material, planering och genomförande av arbetet samt slutlig överlämning till beställaren.

Under genomförandet av projektet följdes noggranna kvalitetskontroller för att säkerställa att arbetet utfördes enligt branschstandarder och uppfyllde beställarens krav och förväntningar. Dessutom följdes arbetsmiljöföreskrifterna strikt för att säkerställa en trygg arbetsmiljö för alla inblandade.

Mot slutet av projektet genomfördes en slutbesiktning för att säkerställa att fönsterbytet hade utförts enligt överenskommelse och att fastigheterna var redo att användas av de boende.
​​​​​​​
Projektet avslutades inom den angivna tidsramen och inom den budget som fastställts i kontraktet. De nya fönstren och balkongdörrarna på fastigheterna på Torggatan 3 och Ivar Claessonsgata 7 förbättrar nu energieffektiviteten och bekvämligheten för de boende samt ger en estetisk uppgradering av byggnaderna.

Fråga Husbyggen!


Vill du veta mer om hur bostadsrättsföreningar kan få hjälp med löpande underhåll?

​​​​​​​Fyll i formuläret och skicka en fråga till oss. Du kan också kontakta soss på 031-523 000.